Fabrica de căşti de la Braşov rămâne la grupul german Sennheiser după ce divizia de consumer electronics trece în portofoliul elveţienilor de la Sonova. Unitatea de producţie de la Braşov a obţinut afaceri de 12 mil. lei în 2019 (ultimul an pentru care există date publice), plus 123%

Autor: Cristina Roşca 10.05.2021

Fabrica de căşti de la Braşov a grupului german Sennheiser rămâne în portofoliul nemţilor în pofida tranzacţiei internaţionale prin care grupul elveţian Sonova preia divizia de consumer electronics (electronice de uz casnic).

Grupul german Sennheiser este specializat în producţia de echipamente audio şi este activ în România prin unitatea de producţie de la Ghimbav, judeţul Braşov. În prezent, activitatea fabricii din Braşov se axează pe producţia echipamentelor din portofoliul profesional Sennheiser, microfoane wireless (evolution wireless G4, XS Wireless Digital) şi căşti profesionale (HD 25, HD 280, HD 300 Pro), iar transferul diviziei consumer electronics nu afectează organizarea şi activitatea unităţii din România.

Grupul german Sennheiser a deschis în noiembrie 2018 în România o fabrică în care asamblează căşti audio. Aceasta era una dintre cele patru unităţi de producţie ale germanilor în lume.