Agenţiile de turism şi-au dus cursele charter şi pe aeroporturile din Bacău, Craiova şi Constanţa

Autor: Miruna Diaconu 10.05.2021

♦ Cursele charter erau rezervate în anii anteriori marilor aeroporturi din ţară, din Bucureşti, Cluj şi Timişoara, însă odată cu pandemia agenţiile de turism s-au dus şi spre oraşele mai mici ale României.

Bacău, Craiova şi Constanţa se află anul acesta pe lista agenţiilor de turism care au introdus curse charter către destinaţii internaţionale. Acest lucru a venit ca o soluţie de pandemie a agenţiilor de turism pentru a putea supravieţui crizei actuale, care a avut un impact semnificativ asupra turismului. În sezonul de vară din acest an, vor fi operate 19 curse charter cu frecvenţă săptămânală din aeroporturile din România, cu excepţia celor din Bucureşti, Cluj şi Timişoara.

Cele mai multe zboruri vor fi operate către Antalya – Turcia şi Hurghada – Egipt, cea de-a doua fiind destinaţia vedetă a acestui an. Izbucnirea pandemiei în martie 2020 a fost un şoc pentru turoperatorii locali, care nu au mai putut opera multe dintre destinaţiile stabilite la începutul anului trecut. Deşi ajutorul din partea statului a întârziat să apară, multe dintre agenţiile de turism au luat decizia de a se adapta noilor condiţii de lucru, unele optând pentru introducerea unor pachete turistice în ţară, iar altele au introdus curse charter în premieră către destinaţii exotice, precum Maldive, Zanzibar sau Republica Dominicană.