Manuel Fernandez Amezaga, Sodexo BRS România: Oamenii se obişnuiseră să ia prânzul la restaurant, dar stilul de viaţă şi obiceiurile de consum ale angajaţilor s-au schimbat. „Anul trecut am asistat la o creştere de aproape 55% a tranzacţiilor online.“

Autor: Ramona Cornea 10.05.2021

În 2020, stilul de viaţă şi obiceiurile de consum ale angajaţilor s-au schimbat, iar modul de utili­zare a tichetelor de beneficii extrasalariale s-a schim­bat şi el, spune Manuel Fernandez Amezaga, country CEO al Sodexo BRS România.

„Anul trecut s-au schimbat stilul de viaţă şi obi­ceiurile de consum ale angajaţilor. Am ob­servat modificări în modul de utili­zare a ti­chetelor de beneficii extra­sa­la­riale. Rata de adop­tare a vou­­cherelor în format elec­tro­nic a fost foarte ridicată în 2020, fiind emise cu 40% mai mul­te carduri faţă de anul pre­ce­dent. De asemenea, restric­ţi­ile im­puse în perioada pande­miei au schimbat modul de a face cumpărături, cu o tre­cere de la achi­ziţiile prepon­de­rent offline spre tranzacţii on­line. Oame­nii se obişnui­seră să ia prân­zul la restau­rant sau să co­mande mân­care cu li­vrare sau cu ridicare directă. Anul tre­cut am asistat la o creş­tere de aproape 55% a tranzac­ţi­ilor online“, a spus Manuel Fernandez Amezaga pentru Ziarul Financiar.