Cristina Sindile, director general BT Mic: Vedem în ultima perioadă o efervescenţă în aria transportului de marfă şi a serviciilor de curierat. BT Mic a acordat anul trecut peste 3.200 de credite, din care aproximativ 2.000 în perioada iunie-decembrie

Autor: Alina-Elena Vasiliu 10.05.2021

Transportul de marfă şi serviciile de curierat sunt două dintre domeniile care au captat interesul celor cu spirit antreprenorial în ultimul an. În condiţiile în care activităţile recreative, spor­tive, cele legate de or­ga­nizarea de eve­nimente, dar şi cele din HoReCa au cunoscut o scă­de­re faţă de anii trecuţi, an­tre­pre­norii la început de drum caută acum noi nişe profitabile.

„Vedem în ultima pe­rioa­dă o eferves­cen­ţă în aria trans­por­tului de marfă, a ser­viciilor de cu­rierat, ca efect al mo­dului în care s-au aşezat rela­ţiile co­mer­ciale. Deşi nu putem spune că există o schimbare majoră în do­me­niile de activitate ale busi­nessu­rilor noi, există o schimbare semni­fica­tivă în tipul canalelor de distribuţie utilizate de către acestea. Mediul online a avansat puternic. Sunt multe busi­nessuri care acum se nasc direct în online şi sunt mai multe afaceri care au testat on­line-ul acum pentru prima dată, chiar dacă au în spate ani buni de expe­rien­ţă“, spune Cristina Sindile, director ge­ne­ral al BT Mic, una dintre companiile grupului fi­nanciar Banca Transil­vania, orientată către întreprinzători.