Tranzacţia prin care Prebet Aiud cumpără 5% din ROCA, contestată. Nicolae Raţiu, membru CA: Cum poate Prebet să plătească de 2,5 ori peste valoarea activului ROCA? Este o primă nemaiauzită

Autor: Liviu Popescu 11.05.2021

„Prebet nu ar trebui să aibă pretenţii de a fi un fond de investiţii“ ♦ Ieri după-amiază acţiunile Prebet aveau minus 4%.

Tranzacţia surpriză prin care Prebet Aiud (simbol bursier PREB) a cumpărat 5% din divizia de investiţii Roca Investments este contestată de către Nicolae Raţiu, unul dintre administratorii compa­niei din Aiud şi fost preşedinte al societăţii cu o capitalizare de 75 mil. lei. Decizia de achiziţie aparţine consiliului de administraţie, condus de Mathe Francisc din februarie 2021 încoace.

„Este extraordinar cum Mathe Francisc (preşedintele Prebet Aiud – n.red) încearcă să oblige Prebet să plătească un preţ pentru această participaţie care se ridică la de două ori şi jumătate valoarea activului ROCA Investments – o primă nemaiauzită pentru fondurile de investiţii, în special pentru unul cu o deţinere de acţiuni aproape în totalitate în companii necotate“, spune Nicolae Raţiu, fiul fostului lider ţărănist Ion Raţiu şi fost preşedinte ale producătorului de fabricate de beton Prebet Aiud.