Christina Verchere, CEO Petrom şi unul dintre cei mai puternici executivi din România, este în cărţi pentru a-i lua locul lui Rainer Seele la şefia grupului austriac OMV, transmite un ziar austriac

Autor: Liviu Popescu 11.05.2021

Christina Verchere, CEO-ul OMV Petrom, unul dintre cei mai puternici executivi din România, ar fi în cărţi ca succesor al lui Rainer Seele la cârma grupului austriac care controlează singurul producător de petrol şi gaze din România, scrie publicaţia austriacă Kurier.

Ziariştii austriecii notează că pentru prima oară, o femeie ar putea fi numită la conducerea grupului care în România controlează Petrom, o companie de 5,3 miliarde de euro: Christina Verchere, în prezent CEO al OMV Petrom. La finele lunii aprilie din 2021, OMV a anunţat că directorul general Rainer Seele va demisiona din funcţia în 2022. „Preşedintele consiliului de administraţie şi directorul general al OMV, Rainer Seele, l-a înştiinţat pe preşedintele consiliului de supraveghere, Mark Garrett, că nu va folosi opţiunea de prelungire a mandatului pentru un an suplimentar“. 

„Actualul său mandat se va încheia automat la 30 iunie 2022”. Seele este director general al OMV din vara anului 2015. La jumătatea lunii aprilie, în presa austriacă, mai precis în ziarul Kurier, au apărut informaţii neoficiale potrivit cărora Rainer Seele, CEO-ul OMV, ar fi avut discuţii cu Mubadala Petroleum and Petrochemicals Holding Company L.L.C, Abu Dhabi (MPPH), al doilea cel mai puternic acţionar al OMV, privind o potenţială preluare din partea MPPH a acţiunilor pe care austriecii de le deţin în OMV Petrom.