Urmează listarea celui mai mare transportator fluvial de mărfuri. Petru Ştefănuţ, CEO TTS: Prin listarea TTS oferim investitorilor o autostradă albastră, cu posibilitatea de transformare în verde

Autor: Alexandra Matei 11.05.2021

Planurile pe care TTS le are presupun, în principal, o creştere organică, achiziţii noi şi dezvoltarea societăţii, scopul principal fiind reducerea emisiilor de carbon.

Trade Transport Services (TTS), cel mai mare transportator de mărfuri pe Dunăre, care va lan­sa la finalul acestei luni o ofertă de vânzare de acţiuni pentru listarea la Bursă, oferă investitorilor, potrivit lui Petru Ştefănuţ, directorul general al so­cietăţii, o autostradă albastră, care va con­tribui la atingerea obiectivelor de reducere a emi­siilor de carbon până în 2050.

Petru Ştefănuţ consideră că este necesar ca pentru atingerea acestor obiective să fie tre­cută o cantitate cât mai mare de marfă de la trans­portul rutier la cel pe fluvial, iar pla­nu­rile TTS pentru viitor includ aceste demersuri. În momentul de faţă, compania se află în faza de înaintare a prospectului de listare către Au­toritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

„Pentru procedura de listare, sistemul este destul de laborios. Avem mai multe eta­pe. Etapa actuală este cea mai importantă, în care analişti şi specialişti discută şi fac o eva­luare a firmei. După această rundă, noi vom pri­mi un raport şi un interval de preţ care va fi deter­minat în discuţiile cu ceilalţi investitori. Acum suntem în faza de înaintare către ASF a prospectului şi am anunţat intenţia de lista­re. TTS este o societate stabilă şi cu un poten­ţial de creştere important, pentru că în urmă­toa­rea perioadă, până în 2030 şi, ulterior, până în 2050, în Europa se va acorda o mare atenţie trans­portului pe ape interioare. TTS oferă o auto­stradă albastră. Este necesar ca pentru atin­gerea obiecti­velor de reducere a emisiilor de carbon, să fie trecută o cantitate cât mai ma­re de marfă de la transportul rutier la trans­portul pe apă“, spune Petru Ştefănuţ, di­rector general al TTS, în cadrul emisiunii online de business ZF Live.

El mai spune că societatea a fost deschisă către alţi investitori şi că primul pas este de a vinde din acţiunile existente. Totodată, în pe­rioa­da următoare, pentru finanţarea inves­ti­ţi­ilor, precizează el, societatea are în vedere atât cre­dite bancare, cât şi fonduri europene. În plus, el susţine că nu se va evita nici folosirea in­strumentelor bursiere pentru majorare de capital. „Societatea a distribuit dividende şi programul se menţine şi în continuare. Alocarea este 45% din profit. Am constatat că există interes din partea investitorilor“, a adăugat directorul general al TTS.