WellCode, companie fondată de un român care a lucrat pentru Facebook şi Google: Pandemia a împins angajaţii spre cursurile de programare, au căutat domenii stabile şi bine plătite

Autor: Alexandra Cepăreanu 11.05.2021

Petru Trîmbiţaş, fondatorul WellCode, furnizor de cursuri de programare IT: „În 2020, numărul celor care s-au înscris pentru a urma cursuri de programare a crescut cu aproximativ o treime faţă de anul anterior.“

WellCode, furnizor de cursuri de programare IT şi servicii de mentorat, înfiinţat în 2017 de Petru Trîmbiţaş, fost angajat al Facebook şi Google, a înregistrat o creştere a numărului de persoane care s-au înscris la cursuri de programare sau la cele de mentorat în domeniul IT, pe fondul pandemiei de COVID-19 care a accelerat digitalizarea şi a împins forţa de muncă spre joburi stabile, bine plătite şi în cadrul cărora pot evolua.

„Am observat o creştere mare a numărului celor care doresc să aibă o meserie stabilă şi bine plătită, în care să poată şi evolua. Pentru că şi aceasta este o direcţie pe care o auzim tot mai mult, posibilitatea de a creşte profesional. Anul trecut, a crescut numărul celor care vor să facă o schimbare şi să urmeze cursuri IT cu aproximativ o treime, faţă de anul anterior, şi am înregistrat venituri de peste 2 mil. lei, dublu faţă de 2019“, a spus pentru ZF Petru Trîmbiţaş, fondatorul WellCode.

El spune că cei care urmează cursurile şi programele de mentorat din cadrul WellCode sunt veniţi din „toate domeniile şi împărţirea e oarecum egală“.