Bursă. Transilvania Broker de Asigurare, singurul asigurător listat la BVB, aproape şi-a dublat capitalizarea în ultimul an. Acţiunile TBK, avans de 93,7% la 6 şi 12 luni

Autor: Tibi Oprea 12.05.2021

Acţiunile Transilvania Broker de Asigurare (simbol bursier TBK), a patra cea mai mare companie de brokeraj în asigurări de pe piaţa lo­cală şi singura listată la Bursa de la Bucureşti, înregistrează în ultimul an un avans de 93,7%, pe fondul unor tran­zacţii de 5,8 mil. lei, ceea ce în­seamnă că în această perioadă aproa­pe şi-au dublat valoarea, po­tri­vit datelor agregate de ZF de la BVB.

Acţiunile TBK figurează cu acelaşi avans şi în ultimele şase luni, pe tranzacţii de 4,4 mil. lei, arată da­tele BVB. „Au avut creşteri constante ale rezultatelor de-a lungul anilor, este un business lichid şi a acordat divi­dende generoase an de an.

Pentru anul 2021 şi-a bugetat tot rezultate în creştere şi au fost mai mult în atenţia investitorilor în ultima perioadă, cred eu datorită randa­mentului dividen­dului de aproxi­mativ 6%, care care se situează peste media randa­mentului dividendelor din Bet Plus, de exemplu, care este de aproxi­mativ 5,4% la ulti­mele noastre calcule“, mo­ti­­vează Antonio Oroian, broker la Goldring, dinamica acţiunilor TBK.