OTP Bank conduce topul celor mai mari majorări de capital din martie ale firmelor cu capital străin, cu aportul de 250 mil. lei (51 mil. euro)

Autor: Claudia Medrega 12.05.2021

În urma acestei majorări de capital, capitalul social subscris şi vărsat al OTP Bank România a ajuns la valoarea de 2,08 mld. lei

Majorarea de capital de la OTP Bank, subsidiara de pe piaţa româ­nească a celui mai mare grup bancar din Ungaria, de 250 milioane de lei (echi­va­lentul a 51,1 mil. euro), a plasat banca pe prima poziţie în topul celor 40 de societăţi după partici­pa­rea străină la capitalul social total sub­scris rea­li­zat de Registrul Comer­ţului pen­tru luna martie.

Totodată, aceasta este şi singura majorare de capital operată în martie de o bancă ro­mâ­nească cu capital stră­in, conform to­pu­lui Regis­tru­lui Comerţului.

Creşterea capita­lu­lui social al OTP Bank România a fost apro­bată în cadrul şedinţei adu­nării ge­nerale a acţionarilor băncii din 19 martie 2021, aceasta fiind realizată prin aport în numerar sub­scris şi vărsat de acţio­narul OTP Bank Nyrt. Ca urmare a acestei majorări au fost emise 1.041.667 de acţiuni noi, cu o valoare nominală de 240 lei fiecare.