Daniel Mischie, preşedintele HORA: Am propus guvernului ca angajaţii din HoReCa să aibă zero taxe pentru salariul minim pentru 3-5 ani

Autor: Alexandra Matei 12.05.2021

♦ Coaliţia de guvernare şi-a asumat ca, în funcţie de cum va arăta bugetul la anul, să existe un domeniu-pilot în care să se aplice această măsură. ♦ Reprezentanţii industriei HoReCa susţin că circa 80% dintre angajaţi s-au vaccinat.

Reprezentanţii sectorului HoReCa cer guvernului eliminarea taxelor pentru salariul minim brut al angajaţilor din industrie pentru următorii 3-5 ani, pentru a compensa, astfel, pierderile suferite de-a lungul pandemiei, a declarat Daniel Mischie, preşedintele Organizaţiei Patronale a Hotelurilor şi Restaurantelor din România (HORA), în cadrul unei conferinţe de presă.

„Discuţiile noastre cu repre­zen­tanţi ai guvernului sunt canalizate, în principal, pe redes­chidere, dar şi pe despăgubiri sau compensări atât din anul 2020, cât şi din 2021. Acestea ar trebui să fie în formula 20% din diferenţa cifrei de afaceri faţă de 2019. De asemenea, HORA a mai venit cu o propunere în acest sens, aceea ca, având în vedere deficitul de personal, precum şi criza de forţă de muncă cu care se confruntă această industrie din cauza restricţiilor din ultima perioadă, angajaţii să beneficieze de zero taxe pentru salariul minim brut pe economie pentru următorii 3-5 ani de zile“, a spus preşedintele HORA într-o conferinţă de presă.