Lilia Sedlar, preşedinte regional Kärcher în Europa de Est: România este singura ţară din regiune unde grupul are producţie. Investim atât în dezvoltarea fabricilor, cât şi în retail, distribuţie şi într-un nou sediu propriu în Bucureşti

Autor: Cristina Roşca 13.05.2021

♦ Grupul german Kärcher are pe plan local o fabrică la Curtea de Argeş şi va deschide o a doua unitate de producţie în acelaşi oraş în 2021, investiţiile totale sărind de 35 mil. euro ♦ Compania are şi o divizie de retail şi distribuţie, operată separat, cu afaceri de 23 mil. euro în 2020, plus 18% ♦ Produsele Kärcher sunt prezente în peste 500 de puncte de retail dintre care 11 sunt monobrand ♦ În acest an nemţii investesc alte 10 mil. euro în dezvoltarea unui sediu propriu în Pipera, Bucureşti.

Producătorul german de aspira­toare şi alte bunuri pentru cură­ţenie Kärcher a intrat oficial pe piaţa locală acum 13 ani, în 2008, când a deschis subsidiara din România. În 2015 a decis să investească în producţia locală, iar de atunci investiţiile au continuat.

Spre exemplu, nemţii au investit la Curtea de Argeş 15 mil. euro într-o primă fabrică, o a doua fiind acum în construcţie şi urmând a fi inaugurată în toamna acestui an. Investiţia în acest al doilea proiect este de 20 mil. euro, potrivit Liliei Sedlar, preşedinte regional Kärcher în Europa de Est, o regiune ce cuprinde 14 ţări, pieţe cu afaceri cumulate de peste 300 mil. euro.