Franck Neel, OMV Petrom: Cu legislaţia offshore corectă, ne sunt necesare 12 luni pentru pregătirea deciziei finale de investiţii. Primele volume ar putea fi livrate la patru ani după luarea acestei decizii

Autor: Roxana Petrescu 13.05.2021

Dacă legislaţia offshore s-ar modifica azi, decizia finală de investiţii pentru blocul Neptun din Marea Neagră, unde operator va fi OMV Petrom, durează un an de zile, primele molecule de gaze urmând să iasă abia la patru ani după luarea deciziei. Cursa pentru gazul din Marea Neagră este mai încinsă ca niciodată în contextul în care preţul carbonului a ajuns la 53 de euro, nivel greu de imaginat anul trecut şi aproape imposibil de gestionat pentru producătorii de energie din surse convenţionale.

„Cu legislaţia offshore corectă, ne sunt necesare 12 luni pentru pregătirea deciziei finale de investiţii. Primele volume de gaze ar putea fi livrate la patru ani după luarea acestei decizii“, a declarat Franck Neel, mem­bru al directoratului OMV Petrom, res­pon­sabil pentru activitatea Downstream Gas. Decla­ra­ţiile au fost făcute în cadrul unui inter­viu acordat platformei de informaţii ICIS.