Grupul Telekom continuă să raporteze un profit operaţional mai mare deşi pierde venituri. Profitul operaţional ajustat după IFRS-16 a crescut cu 2%, la 35 mil. euro

Autor: Adrian Seceleanu 13.05.2021

Grupul Telekom România, care se pregăteşte să-şi vândă cea mai importantă parte din business - divizia fixă plus clienţii fix- mobil - către Orange a anunţat şi pentru primul trimestru din 2021 o veste de natură să-i mulţumească pe actualii şi viitorii proprietari, respectiv o îmbunătăţire a profitului operaţional în ciuda scăderii veniturilor şi a contextului dificil deter­minat de pandemie.

„Compania a înregistrat o creştere a EBITDA ajustată după IFRS-16 cu 2%, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, ajungând la 34,5 milioane de euro în T1 2021. Rezultatul arată o creştere continuă, în ciuda efectelor de lungă durată ale pandemiei de COVID-19 asupra eco­nomiei româneşti. Fluxul de numerar liber ajustat a rămas pozitiv în primul trimestru al anului 2021, pentru al optulea trimestru conse­cutiv. Creşterea EBITDA are loc în ciuda veniturilor mai mici înregistrate compa­rativ cu aceeaşi perioadă din 2020, de 210 milioane de euro în primul trimestru al anului 2021, reflectând în mare măsură baza de comparaţie ridicată din primul trimestru al anului trecut, datorită etapizării proiectelor ICT şi efectelor negative generate de pandemie“, conform datelor companiei.