Combinatul siderurgic Donalam Călăraşi caută să recruteze peste 50 de persoane: „Provocarea, în momentul de faţă, este să reuşim să facem faţă cererii ridicate, de aceea ne concentrăm pe recrutarea de personal pentru a ne mări capacitatea operaţională şi de producţie.”

Autor: Alexandra Cepăreanu 13.05.2021

Combinatul siderurgic Donalam Călăraşi, unul dintre cei mai mari producători de bare din oţel şi oţeluri speciale din Europa, cu afaceri de 367,3 mil. lei (77,5 mil. euro) în 2019, anunţă că începe să recruteze peste 50 de persoane pentru a răspunde cererii în creştere pentru bare de oţel laminat.

„Odată cu relansarea producţiei în sectoarele industriale, nevoia de produse de oţel este în creştere, având în vedere diversitatea industriilor în care oţelul este folosit că materie prima - petrol&gaz, auto şi echipamente agricole, construcţii. Această dezgheţare a comenzilor pe piaţă internaţională se resimte şi în numărul de comenzi noi pe care le-am primit într-o perioadă relativ scurtă. Provocarea în momentul de faţă este să reuşim să facem faţă cererii ridicate, de aceea ne concentrăm pe recrutarea de personal pentru a ne mări capacitatea operaţională şi de producţie”, a spus Enrico Deganello, directorul combinatului Donalam Călăraşi. 

Compania caută atât muncitori calificaţi, cât şi muncitori necalificaţi, 20 dintre locurile de muncă nou create fiind pentru postul de lucrător în depozitul fabricii, iar 15 pentru linia de finisare a barelor de oţel.

„Căutăm muncitori pentru linia de producţie, mentenanţă mecanică şi electrică, precum şi un specialist pentru postul de strungar. Noii angajaţi vor fi instruiţi intern, în cadrul programelor de formare organizate de companie. În ceea ce priveşte candidaţii cu studii superioare, căutăm 8 specialişti pentru consolidarea departamentelor companiei (achiziţii, HR, finanţe, comercial, aprovizionare, achiziţii material brut, logistică şi IT), precum şi doi ingineri pentru partea de producţie, respectiv cea de mentenanţă.”

De asemenea, Asociaţia Mondială a Oţelului (WSA) preconizează că cererea globală de oţel va creşte cu 5,8% anul acesta, urmând să ajungă la 1,874 miliarde de tone.

„Tendinţa de pe piaţă internaţională se reflectă şi la nivel local, în cadrul combinatului Donalam din Călăraşi.”

În prezent, în cadrul Donalam lucrează peste 270 de angajaţi. În 2021, compania estimează o cifră de afaceri de peste 630 de milioane de lei, mai mult decât dublu faţă de anul trecut.

„Fabrica exportă anual circa 120.000 de tone de bare de oţel pe piaţa europeana. În prezent, avem în derulare o investiţie de peste 11 mil. euro începută anul trecut, pentru modernizarea laminorului din cadrul combinatului siderurgic”, a adăugat Enrico Deganello.