Sanador a trecut de pragul de 400 mil. lei afaceri în 2020, după un avans de 14%. În 2020, Sanador a angajat încă 130 de oameni, ajungând astfel la 1.635 de persoane

Autor: Georgiana Mihalache 14.05.2021

♦ Operatorul privat este singurul din top cinci cei mai mari jucători care nu şi-a extins prezenţa în afara Bucureştiului

Sanador, al patrulea jucător din piaţa privată de sănătate, a ajuns la afaceri de 407 mil. lei în 2020, după o creştere de 14% faţă de anul anterior, potrivit calculelor ZF pe baza datelor oferite de companie.

Pandemia de COVID-19 a in­flu­enţat inclusiv vânzările din piaţa sănă­tăţii private, după ce în starea de ur­gen­ţă au fost permise doar cazurile gra­ve în spitale, pentru a limita astfel răs­­pândirea virusului. Ulterior, din mai, când restricţiile au început să fie ridi­cate, marii operatori medicali pri­vaţi s-au îndreptat spre serviciile ce­rute de pacienţi, pentru depistarea virusului.

Sanador a început testarea pentru stat la debutul pandemiei, când aparatura PCR lipsea din spitale. Laboratorul companiei a fost printre cele 25 de centre acreditate la începutul pandemiei pentru testarea PCR, iar ulterior operatorul privat a început şi realizarea testelor la cerere.