Firma din Timişoara care produce biciclete pentru Decathlon inaugurează în toamnă a doua fabrică, o investiţie de 30 mil. euro. Sport Mechanical Workshop şi-a majorat afacerile în pandemie cu 58% şi a angajat 70 de oameni

Autor: Cristina Roşca 14.05.2021

Sport Mechanical Workshop, firma din Timişoara ce asamblează biciclete pentru gigantul francez Decathon, va inaugura în toamnă cea de-a doua fabrică din oraşul de pe Bega, potrivit datelor publicate pe Facebook-ul companiei. Este vorba de un proiect de 30 mil. euro şi 750 de angajaţi.

Din informaţiile disponibile deja pe site-ul propriu se vede că uni­tatea de producţie a fost ridicată, iar lucrările continuă. Firma a depus la final de 2019 certificatul de urbanism pentru a obţine autorizaţia de construire.

Fabrica iniţială din Timişoara a com­­paniei care produce biciclete pen­­tru Decathlon, unitate de pro­duc­ţie ope­rată de compania Sport Me­cha­­nical Workshop, a ajuns la afaceri de aproape 45 mil. lei în 2020, iar nu­mă­rul de salariaţi a sărit de 300. Astfel, businessul a crescut cu 58% în pan­demie, în 2020 versus anul ante­rior, pe când numărul de salariaţi a avut tot o traiectorie ascendentă, fi­ind an­gajaţi circa 70 de oameni, ara­tă calculele făcute de ZF pe baza datelor publice.

Două fabrici locale - Sport Mechanical Workshop şi Nextcity din Reşiţa - au asamblat anul trecut pentru Decathlon circa 860.000 de biciclete, iar ţinta francezilor pentru 2021 este ca peste 1 milion de vehicule pe două roţi să fie „made in Romania“ şi apoi vândute în reţeaua grupului francez din toată lumea.

Decathlon a confirmat planurile pentru o nouă fabrică anul trecut şi a anunţat că ţinta pe viitor a companiei e să ajungă la 1,5 milioane de vehicule pe două roţi realizate local.