Producătorul de vinuri ecologice Vifrana, avans de 14,4% faţă de plasamentul privat şi capitalizare de 25,9 mil. lei după primele ore de tranzacţionare

Autor: Tibi Oprea 14.05.2021

Acţiunile Vifrana (simbol bursier BIOW), producător de vinuri ecologice care s-a listat astăzi pe piaţa AeRO a Bursei de Valori Bucureşti, se tranzacţionau la ora 13.40 la preţul de 0,515 lei pe unitate, în urcare cu 14,4% faţă de preţul din plasamentul privat încheiat în decembrie 2020, potrivit calculelor realizate de ZF.

Vifrana a încheiat anul trecut un plasament privat de acţiuni prin care a atras de la investitori 9,55 mil. lei, la preţul de 0,45 lei pe unitate. Potrivit calculelor realizate de ZF, capitalizarea Vifrana la preţul curent este de 25,9 milioane de lei.

„Ne dorim să stimulăm interesul investitorilor într-o afacere <Green Deal> începută acum 12 ani şi care s-a maturizat şi a deschis un capitol unic în istoria companiilor din România cu acţionariat autohton. Următorul pas este consolidarea internaţionalizării Vifrana prin deschiderea unor noi pieţe externe pe lângă cele pe care operează cu succes în prezent. Sustenabilitatea este vectorul principal pe care dorim să-l menţinem la cel mai înalt nivel. Gândim şi acţionăm în spiritul noilor orientări europene şi mondiale oferind vinuri curate cu amprentă zero de carbon. Natură într-un pahar cu vin! Vă invit să îl degustăm împreună”, a declarat Octavian Vucmanovici, Director General şi preşedintele Consiliului de Administraţie al Vifrana.

Octavian Vucmanovici a fost prezent vineri la bursă în cadrul evenimentului derulat cu ocazia admiterii la tranzacţionare a emitentului.

Investitorii au schimbat până la ora redactării acestei ştiri un număr de 3,35 de milioane de acţiuni, echivalentul a 7,07% din numărul total de acţiuni ale companiei, tranzacţii de 1,8 milioane de lei, arată datele BVB.

„Vifrana este primul producător de vinuri organice listat pe piaţa AeRO. Ne bucurăm să putem oferi investitorilor o gamă cât mai variată de emitenţi pentru a-şi diversifica portofoliile, precum şi să susţinem companiile în planurile lor de creştere, prin mecanisme de finanţare bursiere. Sectorul agribusiness este tot mai bine reprezentat la BVB ca urmare a listărilor din ultimii doi ani a companiilor din domeniu şi sperăm ca trendul acesta să continue. Succesul oricărei runde de finanţare depinde în mare parte de povestea companiei şi de efortul intermediarului, iar suma atrasa în cazul Vifrana este o dovadă a acestei bune colaborări”, a declarat Radu Hanga, Preşedintele Bursei de Valori Bucureşti, vineri în cadrul evenimentului.