Garanti BBVA Leasing ia 20 mil. euro de la Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre pentru finanţarea IMM-urilor din România

Autor: Cristina Bellu 17.05.2021

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB)  a acordat un credit de 20 milioane euro companiei Garanti BBVA Leasing, parte din grupul Garanti BBVA România, pentru a finanţa microintreprinderile şi IMM-uri din România.

Acesta este cel de-al treilea acord semnat de Garanti BBVA Leasing şi BSTDB, care vizează încurajarea şi dezvoltarea IMM-urilor locale, după ce în 2014 cele două instituţii au încheiat un parteneriat pentru un împrumut de 7,5 milioane de euro şi în 2017 pentru o finanţare în valoare de 10 milioane euro.

"IMM-urile reprezintă un segment vital al economiei româneşti şi ne dorim să fim în continuare un partener solid şi de încredere pentru acestea, prin susţinerea dezvoltării proiectelor şi afacerilor lor", spune  Okan Yurtsever, director general, Garanti BBVA Leasing.

BSTDB estimează că finanţarea acordată va ajunge la peste 200 de companii, contribuind astfel la generarea de noi locuri de muncă şi la creşterea competitivităţii şi a capacităţii de export a economiei româneşti.

„Această nouă finanţare subliniază rolul leasingului ca alternativă flexibilă pentru finanţarea IMM-urilor, ajutându-le să depăşească încetinirea economică şi spijinindu-le recuperarea, într-un moment în care implicaţiile unui credit sunt încă serioase din cauza pandemiei”, adaugă Hasan Demirhan, vicepreşedintele BSTDB.

Grupul Garanti BBVA România, include Garanti BBVA, Garanti BBVA Leasing şi Garanti BBVA Credite de Consum, şi este deţinut de Garanti BBVA Turcia, al cărui acţionar majoritar este grupul financiar spaniol Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA).

Banca pentru Comerţ şi Dezvoltare a Mării Negre (BSTDB) este o instituţie financiară internaţională înfiinţată de Albania, Armenia, Azerbaijan, Bulgaria, Georgia, Grecia, Moldova, România, Rusia, Turcia şi Ucraina. Sediul central este în Salonic, Grecia. Banca sprijină dezvoltarea economică şi cooperarea regională prin acordarea de împrumuturi, linii de credit, capitaluri şi garanţii pentru proiecte şi prin finanţări comerciale în sectoarele publice şi private din ţările membre. Capitalul autorizat al băncii este de 3,45 miliarde de euro.