Firma de audit si consultanţă BDO le transmite angajaţilor că pot lucra de oriunde doresc după încheierea pandemiei: 79% din staff îşi doreşte să poată munci de acasă sau să beneficieze de un program hibrid de lucru

Autor: Eduard Ivanovici 17.05.2021

BDO, a cincea companie de audit şi consultanţă la nivel mondial, i-a transmis staff-ului că poate lucra de oriunde odată ce va lua sfârşit pandemia de coronavirus, adoptând o strategie mai flexibilă prin comparaţie cu băncile şi grupurile de servicii financiare, care le-au spus deja angajaţilor cât vor mai trebui să aştepte până se vor putea întoarce la birouri, conform Financial Times.

Firma, prezentă în 167 de ţări şi teritorii, cu peste 90.000 de angajaţi,  a declarat că angajaţii vor putea lucra de oriunde consideră că îşi pot duce la capăt sarcinile. Pentru majoritatea oamenilor, decizia va genera un amestec de muncă de acasă, în birou şi, de asemenea, în cadrul locaţiilor clienţilor, spune BDO.

„Nu pot oferi un algoritm pentru a-i spune fiecărui angajat unde trebuie să se afle şi ce trebuie să facă, însă avem încrede că toată lumea va şti cum să se descurce în urma pandemiei”, spune Paul England, managing partner BDO pentru Regatul Unit.

Decizia BDE vine în contrast cu mişcările adoptate de rivalii companiei, care au ales o serie relativ diferită de abordări. KPMG UK le-a spus celor 16.000 de angajaţi că vor petrece maxim patru zile la birou la fiecare două săptămâni odată ce se va încheia criza sanitară, în timp ce PwC le-a transmis celor 23.000 de angajaţi din Marea Britanie că vor putea lucra de acasă două-trei pe zile săptămână.

Între timp, giganţii americani Goldman Sachs şi JPMorgan au declarat că plănuiesc o reîntoarcere totală a angajaţilor după ridicarea tuturor restricţiilor şi măsurilor de distanţare socială.

Un sondaj BDO arată că 79% dintre angajaţii companiei îşi doresc să poată lucra de acasă sau să aibă un model hibrid de muncă după ce se va încheia pandemia de coronavirus.