Victor Spiţă, associate director al Accenture: Am integrat 250 de roboţi şi 14 sisteme IT în proiectul de digitalizare al noii fabricii Arctic de la Ulmi. Soluţia Accenture a permis digitalizarea a 80% din procesele lanţului de aprovizionare. Fabrica poate produce 2,2 mil. de maşini de spălat pe an

Autor: Alexandra Cepăreanu 18.05.2021

Accenture, companie de consultanţă în management şi servicii IT a implementat aproximativ 250 de roboţi şi 14 sisteme IT în proiectul de digitalizare a noii fabrici de maşini de spălat Arctic, din localitatea Ulmi, dezvoltată în urma unei investiţii de 150 de milioane de euro.

„Am implementat un sistem SAP de execuţie a producţiei integrat cu o platformă internet of things pentru planificarea resurselor, controlul echipamentelor de producţie şi alte sisteme IT. Aceşti roboţi nu înlocuiesc oamenii ci îi ajută să lucreze mai eficient. Soluţia Accenture a permis companiei Arctic să digitalizeze până la 80% din procesele lanţului de aprovizionare şi a redus cu 11% costurile operaţionale”, a spus pentru ZF Victor Spiţă, associate director în cadrul companiei Accenture.