Prima etapă de renovare a hotelului Athenee Palace Hilton va fi finalizată la sfârşitul lunii mai: Grupul ANA Hotels a investit 25 mil. euro în renovarea clădirii istorice

Autor: Miruna Diaconu 18.05.2021

Prima etapă de renovare a hotelului Athenee Palace Hilton va fi finalizată la sfârşitul lunii mai, prin care care au fost modernizate cele 132 de camere ale aripei construite în 1965. Grupul ANA Hotels, controlat de George Copos, adminitrează hotelul din centrul Capitalei şi a investit 25 mil. euro în renovarea clădirii istorice în care funcţionează hotelul Athenee Palace Hilton din Bucureşti.

Proiectul de renovare  se derulează în două etape, prima fiind începută în luna octombrie şi cuprinzând renovarea celor 132 de camere ale aripei construite în 1965, iar cea de-a doua va consta în reabilitarea faţadei hotelului din aripa veche, construită în 1914, care va fi demarată după încheierea Festivalului George Enescu, care are loc anul acesta în luna septembrie. Investiţia va fi realizată parţial din fondurile proprii, iar o parte din bani va veni dintr-un credit bancar.

În 107 ani de existenţă, Hotelul Athénée Palace a văzut, a găzduit şi a fost martorul multor evenimente istorice, dar a reprezentat şi un magnet pentru personalităţile timpurilor pe care le-a traversat.

ANA Hotels se află pe primul loc în topul companiilor hoteliere la nivel naţional, având o cifră de afaceri de 166 de milioane de lei în 2019. Rezultatele pe 2020 nu au fost comunicate.  Compania hotelieră mai deţine şi operează  hotelul din Bucureşti Crowne Plaza, trei unităţi hoteliere la Poiana Braşov – Sportul, Bradul şi Poiana, şi Hotelul Europa împreună cu centrul SPA ANA Aslan Health Spa din Eforie Nord.

În istoria sa de 107 ani, Athenee Palace a trecut prin trei renovări fundamentale: prima în 1937, a doua în 1944 şi a treia în 1993. În octombrie 2020 ANA Hotels a început cea de-a patra mare renovare a clădirii-monument, situată între Ateneul Român şi Palatul Regal - de unde provine şi numele său.