Hotelul Ambasador Bucureşti s-a redeschis pentru prima dată de la declararea Stării de Urgenţă în România

Autor: Daniel Lazar 18.05.2021

Hotelul Ambasador, clasificat la 4 stele şi situat în centrul Bucureştiului, pe Bulevardul Magheru, s-a redeschis la mai bine de un distanţă de la închiderea sa pentru public, odată cu declararea Stării de Urgenţă, în luna martie a anului trecut.

Hotelul are 160 de locuri de cazare, prevăzute în acreditarea pe care o are de la Ministerul Economiei, Energiei şi Mediului de Afaceri în cele 99 de spaţii de cazare, un restaurant şi două săli de conferinţă.

Anul trecut, unitatea hotelieră a avut un contract, cu o valoare maximă de 1,6 milioane lei, încheiat cu Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale din Bucureşti (ASSMB), pentru cazarea cadrelor medicale care erau în prima linie a luptei contra Covid-19.

Ambasador este primul hotel din Bucureşti care a obţinut un certificat recunoscut internaţional în conformitate cu standardul HELLO Hygiene, aceasta fiind o schemă de certificare sub licenţa internaţionala IQNet. La stabilirea acestei scheme s-au avut în vedere recomandările şi orientările naţionale şi internaţionale legate de prevenirea bolilor transmisibile.

Purtând semnătura arhitectului Arghir Culina, hotelul şi-a deschis porţile în anul 1939, având la inaugurare cea mai modernă instalaţie sanitară din Europa.