(P) Cărţi de dezvoltare personală pe care le poti citi in această vară

Autor: Publicitate 18.05.2021

Conceptul de dezvoltare personală a parcurs un drum lung în ultimii ani. Iar, odată cu acesta, au apărut şi promisiunile unor cărţi de dezvoltare personală. Fie că sunt cărţi la reducere, cărţi cu preţ întreg cumpărate din librării sau de la anticariat online, acestea au devenit de nelipsit din coşul de cumpărături al iubitorilor de cărţi.

O mare parte a interesului pentru dezvoltare personală are legătură cu modul în care a progresat lumea. Am devenit mai confortabili vorbind de emoţiile, aspiraţiile sau lipsurilor pe care le avem. Suntem mai deschişi să ne îmbunătăţim viaţa şi să facem asta chiar şi public.

Beneficiile cărţilor de dezvoltare personală

Cărţile de dezvoltare personală nu doar că te ajută să-ţi schimbi mentalitatea, ci vei deveni un om mai bun. Ele te vor scoate din zona de confort şi te vor ajuta să gândeşti mai profund şi cu mai mult sens. Scopul lor nu este să afli ceea ce-ţi lipseşte, ci să îmbunătăţeşti ceea ce ai deja.

Beneficiile pot să apară încă din primele 20 de pagini pe care le citeşti:

 

O dietă zilnică de cuvinte inspiratoare te vor stimula să-ţi explorezi limitele şi să le spargi. Aşa vei deveni mai bun, mai curajos şi vei ajunge în locuri în care nu ai mai fost până acum.

Cum alegi cărţile de dezvoltare personală? Anticariat online, bibliotecă sau librărie?

Cu atât de multe titluri existente în bibliotecă, librărie sau anticariat online, cum ştii care este cartea potrivită pentru tine? O carte care promite vag că te va face mai fericit s-ar putea să nu fie cea mai fericită alegere pentru tine. Iată câteva aspecte care te vor ajuta să-ţi alegi o carte care să acţioneze ca un terapeut pentru tine:

 

  1. Identifică exact unde ai nevoie de ajutor. Recomandări de cărţi de dezvoltare personală

 

„Ajutor general” nu este un răspuns. Identifică rădăcina problemei tale înainte de a cumpăra orice carte. Vrei să-ţi îmbunătăţeşti atitudinea? „Atitudinea este totul” de Jeff Keller este cartea care îţi va arăta de ce oare unii oameni reuşesc în tot ceea ce-şi propun, iar alţii nu. Autorul dă exemple concrete de oameni care au reuşit în viaţă doar pentru că şi-au păstrat obiectivele propuse. 

Vrei să-ţi infrunti timiditatea? „Timiditatea” de Dianne Doubtfire este cartea care te va ajuta să afli care sunt motivele timidităţii tale şi cum să le învingi.

 

  1. Priveşte autorul cu ochi critici

Ultimul lucru pe care ţi-l doreşti este să primeşti sfaturi de la persoane aleatorii. Din acest motiv, trebuie să priveşti autorul cu ochi critici. Verifică acreditările autorului: ce-l certifică să dea sfaturi? Citează studii aplicabile? Are diplome care să-i certifice cunoştinţele?

Tot cu ochi critici citeşte şi recenziile despre carte. Ele te ajută să înţelegi eficacitatea volumului.

Spre exemplu, Dale Carnegie este un pionier al dezvoltării personale. Cartea sa, „Secretele succesului” este considerată operă de referinţă şi a fost vândută în peste 30 de milioane de exemplare.

 

  1. Librărie, anticariat online sau bibliotecă?

Biblioteca este o sursă ideală de a citi cărţi în mod continuu, fără să-ţi transformi casa în depozit. Însă, dacă eşti iubitor de cărţi şi vrei să-ţi păstrezi titlurile citite, un anticariat de carti poate sa fie cea mai bună soluţie pentru tine.

Un astfel de anticariat este Printrecarti.ro care dispune de peste 70.000 de cărţi ieftine. Găseşti titluri din toate domeniile, inclusiv de dezvoltare personală. Fiecare carte pe care o au în stoc este atent analizată şi se află în condiţii perfecte. Acest anticariat online are, în fiecare zi, cărţi la reducere care te vor ajuta să devii un om mai bun. Poţi să faci comanda direct de pe site-ul Printrecarti.ro şi ai transportul gratuit dacă valoarea coşului este peste 129 lei.

 

_____

Sursă foto: Austin Distel on Unsplash