Compania Grup Feroviar Român, parte din grupul Grampet, a încheiat anul trecut cu afaceri de 692 milioane de lei, după o scădere de 5%. „Grupul Grampet va intra în posesia unui parc de 1.200 de vagoane-cisternă tip Zacs de capacitate mare (85 mc), valoarea acestora depăşind suma de 100 de milioane de euro“

Autor: Miruna Diaconu 19.05.2021

Compania Grup Feroviar Ro­mân, cea mai importantă companie a grupului Grampet şi cel mai mare operator privat feroviar din Româ­nia, a avut anul trecut afaceri de 692 mil. lei, după o scădere de 5%, con­form datelor furnizate de companie.

„Pandemia a afectat semnificativ transportul feroviar de marfă la nivel european. Un studiu publicat recent estimează că industria pierde în jur de 30 de milioane de euro pe săptămână. În acest context extrem de dificil, dezavantajele concu­renţiale dintre Vest şi Est devin tot mai pregnante, cu consecinţe finan­ciare majore pentru operatorii din Est. Din păcate, la mai bine de un an de la declanşarea pandemiei, încă nu vedem un plan structurat şi măsuri reale de sprijin pentru operatorii din România“, spun reprezentanţii companiei.