Emisiunea ZF Deschiderea de Astăzi. Cu o Bursă la maxime, există şi o anumită reticenţă a investitorilor de a intra acum la cumpărare. Alexandru Combei, BRD AM: Energia şi domeniul financiar-bancar, protecţie împotriva inflaţiei

Autor: Tibi Oprea 19.05.2021

„Dacă ar fi să estimez, aş spune că lichiditatea va fi probabil uşor sub ce a fost în 2020.“

Alexandru Combei, director de investiţii al BRD Asset Management, unul dintre cei mai mari administratori de investiţii de pe piaţa locală, spune că există o anumită reticenţă a investitorilor de a intra la cumpărare în contextul unei evoluţii foarte bune a acţiunilor româneşti în ultima perioadă şi al maximelor istorice atinse de Bursa de la Bucureşti.

„Bursa a generat randamente foarte bune pentru o perioadă lungă de timp, ceea ce a atras mulţi investitori în acţiunile ro­mâneşti în ultima perioadă, aşa încât este de aşteptat ca unii investitori să aibă o anumită reticenţă, să aştepte probabil o perioadă de intrare mai bună, însemnând probabil o anumită corecţie. Bursa noastră, ca şi multe alte burse la nivel global, se află aproape de maxime istorice, aşa că există probabil o anumită reticenţă în intra mai mult la cumpărare“, spune Alexandru Combei.