Producătorul de carton ondulat şi hârtie igienică Vrancart face investiţii de 29 milioane de euro

Autor: Alina-Elena Vasiliu 19.05.2021

Producătorul de carton ondulat şi hârtie igienică Vrancart are în derulare investiţii în valoare de 29 mil. euro pentru mai multe proiecte care presupun dezvoltarea busi­nessului.

Astfel, compania lucrează la realizarea unui parc fotovoltaic care va pune pe piaţă o capacitate de 7 MW, investiţia fiind estimată la 5 mil. euro. Vrancart lucrează, de asemenea, în acest moment la punerea în funcţiune a unei a doua maşini de producţie de hârtie igienică, o investiţie estimată la 7 mil. euro. „Pregătim şi finalizarea investiţiei în filiala Vrancart Recycling, care dezvoltă un proiect în domeniul reciclării deşeurilor nepericuloase, în valoare de 17 mil. euro“, spune Ionel Ciucioi, director general şi preşedinte al consiliului de administraţie al Vrancart.

Pentru aceasta, Vrancart a accesat un program guvernamental de finanţare a întreprinderilor mari şi astfel a fost aprobat ajutorul de stat rambursabil, în valoare de 40 mil. lei (8 mil. euro). Schema de ajutor vizează stimularea investiţiilor cu impact major în economie.

Vrancart a încheiat anul 2020 cu o cifră de afaceri de 286,5 mil. lei, în scădere cu 5% faţă de anul precedent. Totuşi, pentru 2021, compania preconizează că va ajunge la un business de 318,3 mil. lei.