Amazon Web Services, parte din gigantul american Amazon, deschide primul său birou în Bucureşti, parte a strategiei de extindere în Europa Centrală şi de Est. Grupul deţine în România şi Centrul de Dezvoltare AWS şi Amazon CloudFront Edge Location, tot în Bucureşti

Autor: Roxana Rosu 19.05.2021

Amazon Web Services, cea mai cuprinzătoare şi cea mai adoptată platformă cloud din lume, continuă investiţiile în România şi anunţă deschiderea primului său birou în Bucureşti, parte a strategiei de extindere în Europa Centrală şi de Est.

Noul birou vine după lansarea Centrului de Dezvoltare AWS din 2018 şi a Amazon CloudFront Edge Location din 2020 - ambele situate în Bucureşti.

Centrul de dezvoltare găzduieşte echipele AWS care lucrează la tehnologii cheie pentru serviciul Amazon Elastic Compute Cloud (Amazon EC2). Amazon  CloudFront este un content delivery network (CDN) rapid, care livrează în siguranţă date, videoclipuri, aplicaţii şi interfeţe API către clienţi la nivel global, cu o latenţă redusă şi la o viteză de transfer rapidă.

"România dispune de resurse incredibile de talent şi de profesionişti IT foarte bine pregătiţi şi creativi, care vorbesc multiple limbi străine şi care dezvoltă aplicaţii software inovative. În plus, găzduieşte multe companii româneşti importante şi startup-uri cu o creştere rapidă, care deschid calea în domeniul inovării digitale. Având în vedere că Bucureşti, Cluj-Napoca şi Iaşi se numără printre centrele IT cu cea mai rapidă creştere din Europa, considerăm că România este o locaţie foarte bună pentru afaceri şi dorim să continuăm extinderea prezenţei locale.", a declarat Przemek Szuder, Lider AWS Europa Centrală şi de Est.

Echipa locală va include account manageri, manageri de parteneri, arhitecţi de soluţii, precum şi alte roluri de suport pentru a susţine un număr tot mai mare de clienţi şi parteneri români din toate industriile care migrează către cloud.

Printre firmele care folosesc soluţiile AWS în afaceri se numără Avira, Biroul Asiguratorilor de Autovehic