Grupul educaţional Winsedswiss deschide, în Braşov, o academie de învăţământ vocaţional pentru viitorii angajaţi din industria ospitalităţii

Autor: Ramona Cornea 19.05.2021

Grupul educaţional Winsedswiss deschide, în Braşov, o academie de învăţământ vocaţional pentru viitorii angajaţi din industria ospitalităţii, academie licenţiată de École hôtelière de Lausanne (EHL).

Cursurile instituţiei de formare vor începe pe 2 iulie şi vor avea loc hotelul Casa Viorel din Poiana Braşov. De altfel, şcoala va funcţiona ca parte integrantă a hotelului, adică va fi o academie hotel. Aceasta este a doua unitate de acest fel a elveţienilor de la winsedswiss în România, prima dintre ele fiind deschisă în Oradea în toamna anului trecut. 

”Nu avem profesori, ci experţi în industrie. Cursurile vor începe pe 2 iulie. (…) Învăţământul profesional a fost discreditat foarte mult în România, încă din anii comunismului. A continuat discreditarea şi după aceea şi ar trebui să îl readucem la starea nobilă pe care o are”, a spus Ray F. Iunius, Chief Executive Officer al Winsedswiss Education Group (WEG).

În unitatea din Oradea sunt înscrişi 24 de cursanţi, iar până acum nu s-a încheiat vreun program complet, deci nu sunt absolvenţi până în acest moment, după cum au spus reprezentanţii grupului educaţional. Pentru că spaţiul în care se predau cursurile din Oradea a fost pus la dispoziţie de autorităţile locale, preţurile cursurilor de acolo sunt reduse cu 40%. 

Ray F. Iunius nu a vrut să dea detalii despre investiţia în unitatea de învăţământ din Braşov, însă a explicat că investiţia grupului Winsedswiss Education Group în România ”a depăşit câteva milioane de euro”. Mai mult, el a spus că următoarea şcoală de acest fel va fi deschisă în Bucureşti.

În cadrul academiei, tinerii care au peste 16 ani pot alege programe precum cel de arte culinare (culinary professional diploma), servicii de alimentaţie publică (food and beverage services professional diploma); cazare şi recepţie (rooms division professional diploma) şi administrare hotelieră (hotel administration professional diploma). Fiecare dintre aceste programe conţine câte trei module. Preţul unui modul porneşte de la 1.700 de euro, iar preţul unui program complet poate fi între 6.300 de euro şi 9.900 de euro, în funcţie de diploma şi de parcursul profesional ales. 

În România, WEG a preluat managementul a două hoteluri, respectiv în Poiana Braşov (hotel ohma - Casa Viorel) şi la Oradea (hotel ohma - Cetate) şi se pregăteşte pentru gestionarea, în acest an, a încă trei hoteluri şi a unui restaurant.