Surse: Asigurătorul Signal Iduna ar putea prelua Ergo Asigurări şi Ergo Asigurări de Viaţă, după ce tranzacţia dintre cele două companii ale Ergo cu Euroins a picat din cauza depăşirii termenului de obţinere a aprobărilor din partea autorităţilor

Autor: Mircea Nica 20.05.2021

Signal Iduna, liderul pe zona asigurărilor de sănătate, ar putea prelua cele două companii ale grupului german Ergo din România, după ce vânzarea celor două companii ale grupului către Eurohold a picat din cauza depăşirii termenului de obţinere a aprobărilor autorităţilor competente, conform unor surse din piaţă.

 

Potrivit raportului privind solvabilitatea şi situaţia financiară din 2020 a companiei Ergo Asigurări, societatea a intrat într-un nou proces de vânzare în cursul lunii decembrie 2020, proces care, pe data de 7 aprilie 2021, se afla în faza de selecţie a investitorului.

 

În acelaşi timp, Ergo Asigurări de viaţă are stabilită o strategie prin care asigură respectarea deplină a reglementărilor locale şi ale Uniunii Europene pentru întreaga perioadă rămasă până la finalizarea unei tranzacţii de transfer de acţiuni către un nou proprietar, se arată în raportul companiei.

 

Ergo Asigurări a ajuns la o valoare a subscrierilor de 47,72 mil. lei în 2020, cu 11% mai puţin faţă de anul 2019, iar principalele linii de activitate care au fost afectate negativ fiind cele de asistenţă şi auto, potrivit raportului. Ergo Asigurări de Viaţă a încheiat anul 2020 cu un nivel al subscrierilor de 14,3 mil. lei, de peste trei ori mai mici decât în anul 2019.