CONFIRMARE: Signal Iduna, liderul pieţei de asigurări de sănătate va achiziţiona ambele companii ale grupului Ergo din România

Autor: Mircea Nica 20.05.2021

Signal Iduna, companie specializată pe zona asigurărilor de sănătate şi liderul pieţei asigurărilor de sănătate a semnat un acord în data de 20 mai 2021 privind achiziţionarea companiilor Ergo Asigurări şi Ergo Asigurări de Viaţă, companii care aparţin grupului Ergo. Tranzacţia va fi supus aprobării Autorităţii de Supraveghere Financiară (ASF) şi Consiliului Concurenţei din România, au transmis reprezentanţii Signal Iduna.

„Într-o perioadă în care conceptul de asigurare este prezent tot mai des printre interesele românilor, continuăm să ne diversificăm segmentele de activitate, astfel încât să oferim soluţii pentru o varietate cât mai largă de necesităţi. Fiind parte dintr-un grup cu o experienţă de peste 110 ani în domeniul asigurărilor, fapt ce a adus o valoare adăugată businessului nostru, preluarea portofoliilor celor două companii vine să completeze într-un mod firesc oferta noastră de servicii deja existentă. Acest lucru reprezintă o reconfirmare a rezultatelor înregistrate şi a angajamentului nostru pentru dezvoltarea pieţei de asigurări din România”, transmis Tiberiu Maier, CEO al Signal Iduna.

Astfel, Ergo va activa în România sub brandul Signal Iduna şi va continua să ofere servicii extinse de asigurare ce vor include asigurări de locuinţe şi răspundere civilă. Volumul de prime subscrise pos-tranzacţie pe care Signal Iduna îl va deţine în România va creşte cu 50%.

Ergo Asigurări este o compani de asigurări generale înfiinţată în 2007 şi deţine o experienţă atât în aria bancassurance, cât ş în interacţiunea cu partenerii de distribuţie pentru portofoliul de produse de asigurare non-life. Ergo Asigurări de Viaţă este activă pe piaţă din anul 2009, principalul segment de acitivtate fiind reprezentat de asigurările de tip bancassurance.

Signal Iduna este prezent în România din anul 2008 şi este liderul pieţei de asigurări private de sănătate din ţară. Portofoliul companiei include, de asemenea, ş poliţe de asigurări de viaţă şi de accident. În anul 2020, volumul subscrierilor a ajuns la 129 mil. lei, în creştere cu 27% faţă de anul 2019.