Nawaf Salameh, Alexandrion: Statul român şi băncile nu au niciun program de suport pentru antreprenorii care doresc să dezvolte businessuri în străinătate, nu doar să exporte produse

Autor: Florentina Niţu 21.05.2021

♦ Alexandrion Group este cel mai mare producător local de băuturi spirtoase după cifra de afaceri, cu operaţiuni de import şi de producţie de vin sub umbrela Iconic Estate ♦ În 2021, reprezentanţii grupului speră să „spargă“ pragul de vânzări de 1 mld. lei.

Nawaf Salameh, preşedinte fondator al Alexandrion Group, cel mai mare producător local de băuturi spirtoase, cu o cifră de afaceri de aproape 955 mil. lei în 2020, în creştere cu 16% faţă de anul precedent, spune că antreprenorii au nevoie de suport din partea statului şi a băncilor pentru a se dezvolta peste hotare şi nu doar pentru a exporta produse.

„Criza provocată de pandemie ne-a învăţat că trebuie să fim puternici şi deschişi către noi pieţe de export. Cu toate acestea, statul român şi băncile statului nu au niciun program de suport pentru antreprenorii care doresc să dezvolte businessuri în străinătate, nu doar să exporte produse. Dezvoltarea unui business în această industrie poate implica, spre exemplu, deschiderea de firme de distribuţie în diverse ţări sau investiţii în linii de îmbuteliere. Antreprenorii români au nevoie de suport din partea statului şi a băncilor, aşa cum există în alte ţări“, a afirmat Nawaf Salameh. El a răspuns la întrebările ZF trimise cu ocazia realizării unei noi ediţii a anuarului de business „Cei mai mari jucători din economie“.