Investitorii încep să recupereze din pierderi: Bitcoin revine pe plus şi ajunge la peste 41.000 dolari pe măsură ce criptomonedele încearcă să depăşească şocul zilelor trecute. Ether şi Dogecoin, în creştere cu 12%, respectiv 16%

Autor: Eduard Ivanovici 20.05.2021

Bitcoin a crescut joi până la 42.080 dolari, plus 8%, în contextul în care piaţa crypto încearcă să şteargă din pierderile suferite în ultima săptămână, potrivit CNBC.

Ether, a doua cea mai valoroasă criptomonedă din lume, a înregistrat o creştere 12% la 2.919 dolari, XRP a crescut cu 6% la 1,24 dolari, în timp ce Litecoin a raportat un plus de 9% la 221 dolari. Dogecoin – moneda creată în glumă, susţinută de miliardarul Elon Musk – a crescut cu 16% la 42 de cenţi.

Miercuri, Bitcoin a s-a prăbuşit cu 30% şi a atins la un moment dat pragul de 30.000 dolari, urmând să recupereze din teren spre finalul zilei. Astfel, piaţa criptomonedelor suferit într-o singură zi pierderi de sute de miliarde de dolari.

Rezultatele au fost alimentate de semnalele mixte ale şefului Tesla – care a fost unul dintre cei mai importanţi susţinători ai Bitcoin în ultimul an – şi reglementărilor autorităţilor financiare din China.

De asemenea, Elon Musk a declarat săptămâna trecută că producătorul de maşini electrice a suspendat achiziţiile de automobile prin intermediul Bitcoin, decizie lansată pe fondul temerilor generate de cantitatea imensă de energie utilizată de criptomonedă. Anual, procesele de criptare folosesc mai multă energie decât Argentina şi Ucraina, conform unui studiu al Universităţii Cambridge.