Proiectele verzi deja finalizate, pe radarul investitorilor. ENGIE preia un parc solar finalizat în 2014, anul în care regenerabilele au „îngheţat“ în România

Autor: Roxana Petrescu 21.05.2021

♦ Modificarea schemei de sprijin pentru energia verde din 2014 i-a determinat pe mulţi investitori să-şi oprească proiectele, dar acum ele devin ţinte de achiziţii pentru al doilea val de energie regenerabilă.

ENGIE România, cel mai mare distribuitor şi furnizor de gaze naturale local, a preluat un parc solar cu o capacitate de 5,46 MW de la doi investitori germani.

„Suntem bucuroşi să finalizăm această achiziţie şi, în acelaşi timp, dornici să o vedem urmată de alte dezvoltări în zona de energie verde, care ne vor ajuta să ne construim o poziţie puternică în sectorul de energie regenerabilă centralizată“, a declarat Eric Stab, preşedinte & CEO al ENGIE România.

ENGIE România operează în pre­zent 113 MW de energie rege­ne­ra­bilă în capacităţi eoliene şi foto­volta­i­ce. Anterior acestei achiziţii, ENGIE România era prezentă pe pia­ţa locală de energie regenerabilă prin operarea a două parcuri eoliene am­pla­sate în judeţele Brăila şi Galaţi şi a unui parc fotovoltaic în judeţul Harghita.