Avocaţii de la Wolf Theiss au consiliat Raiffeisen Bank în vânzarea obligaţiunilor verzi în valoare de 400 mil. lei pe cinci ani cu o dobândă fixă de 3,086% pe an

Autor: Cristina Bellu 21.05.2021

Firma de avocatură Wolf Theiss a acordat consultanţă juridică Raiffeisen Bank România în calitate de emitent, în legătură cu emisiunea de obligaţiuni verzi preferenţiale de tip senior, pe cinci ani (2021 – 2026), în valoare de 400 mil. lei, cu o rată a dobânzii de 3,086%.

Cu o cerere de aproximativ 650 mil. lei, emisiunea a fost supra­sub­scrisă de 1,6 ori, urmând ca finanţarea  să fie orientată către proiecte eligibile care să asigure tranziţia către o economie sustenabilă şi durabilă.

Plasamentul de obligaţiuni a fost coordonat de Raiffeisen Bank International AG şi Raiffeisen Bank S.A. (România), în calitate de manageri principali.

Din perspectiva legii române, Raiffeisen Bank S.A. (Romania) a primit consultanţă din partea experţilor specializaţi în pieţe de capital din cadrul Wolf Theiss, coordonaţi de o echipă internaţională formată din Andreea Tudorache, Claudia Chiper, Nevena Skocic, Nikolaus Dinhof, Sebastian Prakljacic şi Alex Haas.

În ceea ce priveşte aspectele de drept german, Raiffeisen Bank S.A. (România) a beneficiat de consultanţă juridică din partea Freshfields Bruckhaus Deringer Rechtsanwälte, prin partenerii Stephan Pachinger şi Christoph Gleske şi membrii echipei, Christian Joellinger, Birgit Schulz şi Benedikt Graf.

Raiffeisen Bank a încheiat pri­mul trimestru al anului 2021 cu un profit net de 198 milioane de lei, în creştere cu 41% faţă de rezultatul ob­ţinut în perioada similară a anului trecut.

La 31 martie 2021, activele totale ale băncii au atins 52,2 miliarde de lei, echivalentul unei creşteri anuale de 9%, în timp ce veniturile băncii au scăzut cu 4% faţă de T1/2020, fiind afectate în primul rând de ratele de dobândă în scădere şi de veniturile din comisoane reduse cu 8%, în condiţiile în care economia locală nu s-a refăcut complet după perioada pandemică.