Care este, de fapt, adevăratul motiv pentru care Bill Gates a părăsit Microsoft, compania înfiinţată de el

Autor: Mediafax 21.05.2021

Bill Gates a fost rugat să renunţe la poziţia din consiliul Microsoft după ce au apărut informaţii că a avut o relaţie romantică cu o angajată de sex feminin din companie, relatează Wall Street Journal, citând persoane apropiate situaţiei.

Membrii consiliului de administraţie de la Microsoft Corp ar fi decis în 2020 că este împotriva regulamentului intern ca cofondatorul companiei Bill Gates să continue să facă parte din consiliul său de administraţie, în timp ce era investigată o posibilă relaţia romantică a miliardarului cu o angajată Microsoft.

Cofondatorul şi fostul şef al gigantului tehnologic din SUA a renunţat la poziţia din consiliul Microsoft în martie 2020.
Citând surse nenumite, jurnalul a precizat că membrii consiliului de administraţie care au analizat problema au angajat o firmă de avocatură la sfârşitul anului 2019 pentru a efectua o anchetă după ce un inginer Microsoft a afirmat într-o scrisoare că a avut o relaţie sexuală cu Bill Gates ce s-a întins pe mai mulţi ani.

Aceasta a fost „o aventură în urmă cu aproape 20 de ani, care s-a încheiat pe cale amiabilă”, a declarat pentru The Journal o purtătoare de cuvânt a lui Bill Gates. Ea a mai precizat pentru The Journal că „decizia sa de a renunţa la funcţia din consiliu nu a fost în nici un fel legată de această chestiune”.

Potrivit purtătorului de cuvânt, Gates a părăsit Microsoft pentru a se concentra mai mult asupra organizaţiei sale filantropice, Fundaţia Bill şi Melinda Gates. Gates şi soţia sa Melinda, care au cofondat organizaţia caritabilă în urmă cu două decenii pentru a lupta împotriva sărăciei şi bolilor globale, şi-au anunţat divorţul pe 3 mai după 27 de ani de căsătorie.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro