ZF Live. Laurenţiu Afrasine, Akcent Development, un dezvoltator care a ridicat 900 de apartamente: Criza nu loveşte la fel. „Am avut în 2020 cele mai bune vânzări din 2008 încoace”

Autor: Alexandra Matei 26.05.2021

♦ Anul acesta, cei mai mulţi clienţi se reorientează spre studiouri sau garsoniere ♦ Preţul pentru un studio sau o garsonieră din complexul Cloud9, ultimul proiect al grupului Akcent, porneşte de la 80.000 de euro, iar cea mai scumpă unitate vândută  este un penthouse, a cărui valoare s-a ridicat la 1,5 mil. euro.

Piaţa vânzărilor de apartamente în Bucureşti este pe un trend pozitiv, consideră Laurenţiu Afrasine, Managing Director al Akcent Development, după ce anul trecut aceasta a înregistrat cele mai mari creşteri, cu circa 21.000 de locuinţe vândute, bătând astfel recordul anului 2008, cel mai bun din istorie la acest capitol.

În condiţiile în care criza sanitară s-a mai temperat, cursul valutar este destul de stabil, iar analiştii economici preconizează o creştere economică de 7% pentru 2021, încrederea se simte în rândul dezvoltatorilor imobiliari, afirmă el.