Lăptăria cu Caimac, capitalizare de 99 mil. lei în prima şedinţă de tranzacţionare. Cocan, manager companie: Vrem să ieşim la export

Autor: Liviu Popescu 24.05.2021

„Bursa poate să facă pentru noi ceea ce nu poate să facă banca de exemplu, iar în cazul nostru parti­cular nici fondurile de investiţii“, spune Adrian Cocan, manager de proiect al Lăptăriei cu Caimac, în prima şedinţă de tranzacţionare cu acţiuni Agroserv Măriuţa (MILK) – compania din spatele produselor care se găsesc la rafturile unor magazine precum Mega Image, Cora, Auchan, Carrefour.

Cu o emisiune de obligaţiuni de 3 mil. euro (15 mil. lei) listată în decembrie 2020, ieri a venit rândul intrării la tranzacţionare a acţiunilor Agroserv Măriuţa. Prima şedinţă de tranzacţionare cu acţiuni, din 21 mai 2021, a adus o lichiditate de 6,5 mil. lei, un preţ de 57 de lei pe acţiune, faţă de cel din plasamentul privat de 45 lei pe acţiune şi o valoare de piaţă de 99 mil. lei. Vineri, preţul a fluctuat de la un minim de 55,5 lei la un maxim de 66 lei.

Compania a atras 19 mil. lei în aprilie în urma unui plasament privat derulat prin BT Capital Partners, urmând să deschidă o secţie de spălare sticle şi borcane care să facă parte din sistemul de recuperare şi reutilizare. Aceasta a fost cea mai mare sumă atrasă de pe o companie de pe AeRO în urma unui plasament privat.