Americanii de la DocuSign au încheiat un parteneriat cu furnizorul român de soluţii de transformare digitală Trans Sped

Autor: Roxana Rosu 24.05.2021

„Sprijinim dezvoltarea identităţii digitale şi a criptografiei în domeniul sănătăţii, pentru a putea asigura cel mai înalt nivel de securitate şi siguranţă a datelor medicale. Trans Sped este un membru extrem de dinamic al consorţiului nostru, iar această nouă integrare cu DocuSign va fi foarte utilă pentru companiile farmaceutice şi de biotehnologie“.

Compania românească Trans Sped, furnizor de soluţii de transformare digitală, a semnat un parteneriat cu firma americană DocuSign, specializată în soluţii de document management, prin care utilizatorii acesteia, inclusiv jucători globali din domeniile sănătăţii şi biotehnologiei, pot realiza semnături electronice cu certificat digital calificat.

„Suntem încântaţi că Trans Sped a decis să se alăture reţelei noastre de parteneri pentru furnizarea de servicii de încredere. Apreciem mult această colaborare cu Trans Sped, care este nu doar un furnizor de top în Europa de servicii de încredere, ci şi un jucător cheie în construirea ecosistemului de încredere digitală în domeniul sănătăţii şi al biotehnologiei. Prin contribuţia Trans Sped, DocuSign continuă să dezvolte cel mai extins ecosistem de încredere e-signature şi să susţină procesul de transformare digitală pentru clienţii săi“, a declarat Thibault de Valroger, sr. director business development, DocuSign.

Unii dintre cei mai mari jucători globali din domeniile sănătăţii şi biotehnologiei folosesc în prezent semnătura digitală calificată Trans Sped pentru analize de laborator, studii clinice şi pentru procedurile Agenţiei pentru Administrarea Alimentelor şi Medicamentelor din Statele Unite (FDA - 21 CFR, Part 11). Semnăturile Trans Sped integrate în platforma DocuSign au ajutat toate aceste companii să-şi îmbunătăţească procesele interne.

„Această integrare extinde oportunităţile pentru utilizatorii DocuSign. Aceştia pot semna de pe orice dispozitiv şi fără a părăsi platforma DocuSign, contracte şi documente importante folosind semnătura digitală calificată Trans Sped. Semnătura noastră digitală calificată este conformă cu legislaţia din Statele Unite şi din statele europene şi poate fi utilizată în orice ţară care recunoaşte legislaţia nord-americană sau europeană. Semnătura electronică cu certificat digital calificat emis de Trans Sped are aceeaşi valoare juridică pe care o are semnătura olografă şi este deja utilizată de mari companii din întreaga lume. Toate aceste beneficii sunt acum disponibile şi în platforma DocuSign“, a declarat Camelia Ivan, CEO, Trans Sped.

Trans Sped este membru SAFE Identity din 2008 şi a contribuit la dezvoltarea ecosistemului de servicii de încredere pentru industria farmaceutică şi de biotehnologie.

„Sprijinim dezvoltarea identităţii digitale şi a criptografiei în domeniul sănătăţii, pentru a putea asigura cel mai înalt nivel de securitate şi siguranţă a datelor medicale. Trans Sped este un membru extrem de dinamic al consorţiului nostru, iar această nouă integrare cu DocuSign va fi foarte utilă pentru companiile farmaceutice şi de biotehnologie“, a declarat Kyle Neuman, CEO SAFE Identity.

Trans Sped oferă servicii de transformare digitală, fintech, digitalizare şi automatizare procese, precum şi soluţii bazate pe certificatele digitale de semnături electronice calificate, avansate şi simple, precum şi mărci temporale calificate, sigilii electronice calificate şi soluţii de arhivare electronică certificate conform legislatiei naţionale şi europene.

Certificatele digitale emise de Trans Sped sunt incluse în Lista de Încredere a UE (EU Trusted List) şi sunt cross-certificate cu Federal Bridge of US, fiind astfel recunoscute de către instituţiile, companiile şi organismele publice sau private din SUA şi din UE. Trans Sped este de asemenea membru SAFE Identity, ETSI şi al consorţiului Cloud Signature.

Trans Sped sustine companii la nivel global din domeniile farmaceutic şi biotehnologie, financiar-bancar, asigurări, utilităţi, retail, automotive, precum şi alte industrii să-şi digitalizeze procesele şi să devină mai eficiente.