A fost găsit pescadorul scufundat luni în Marea Neagră

Autor: Petru Mazilu 22.05.2021

Pescadorul scufundat luni în Marea Neagră a fost găsit sâmbătă la 10 kilometri est de Chituc. Anchetatorii vor cerceta epava pentru a afla de ce s-a scufundat.

Reprezentanţii Gărzii de Coastă au anunţat că sâmbătă „poliţiştii de frontieră din cadrul Grupului de Nave Constanţa, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, împreună cu o echipă de scafandri din cadrul Gărzii şi două mijloace de mobilitate navală, au desfăşurat activităţi în vederea identificării epavei unei ambarcaţiuni”.

Echipa de scafandri a Gărzii de Coastă a acţionat sub coordonarea CCC SCOMAR, localizând şi identificând epava pescadorului Sea Shark 1, la o distanţă de aproximativ 10 kilometri est de Chituc.

În cauză, sub coordonarea procurorului de caz, sunt derulate cercetări cu privire la infracţiunea de ucidere din culpă şi distrugere sau avarierea unei nave. În perioada următoare vor fi desfăşurate activităţi pentru identificarea cauzelor care au dus la scufundarea pescadorului şi recuperarea corpurilor neînsufleţite ale membrilor de echipaj.

Un pescador a fost dat dispărut luni dimineaţa în Marea Neagră. Conform ISU Constanţa, în ambarcaţiune ar fi fost cinci persoane.

Conform pompierilor din Constanţa, pe mal, în zona Gura Portiţei, a fost găsită o persoană decedată. Aceasta făcea parte din echipajul pescadorului.

Ulterior, alte două persoane decedate au fost găsite la mal, una tot în zona Gura Portiţei, iar cealaltă în zona Vadu. Şi acestea făceau parte din echipajul pescadorului.