Cât câştigă salariaţii Hidroelectrica, firma cu cel mai mare profit net din România: salariile medii nete vor creşte anul acesta cu 9%

Autor: Roxana Petrescu 29.05.2021

♦ Cei 3.385 de salariaţi ai Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, controlat de stat, vor ajunge anul acesta la un salariu mediu net de 6.534 de lei, arată datele companiei. Hidroelectrica este, deocamdată, fără rival în ceea ce priveşte dimensiunea profitului net raportat, anul trecut compania încheind exerciţiul financiar cu 1,45 de miliarde de lei.

Potrivit datelor transmise de Hidroelectrica pentru realizarea Anuarului de Business al României, unul dintre cele mai lon­gevive proiecte editoriale ale Ziarului Financiar, anul trecut, cei 3.354 de salariaţi ai companiei au avut un salariu mediu net de 6.000 de lei, cu aproape 15% mai mare faţă de nivelul din 2019.

Deşi afacerile au scăzut cu circa 7% în 2020, până la 3,8 miliarde de lei, pro­fitul net al companiei a crescut până la 1,45 de miliarde de lei. Astfel, Hi­droelectrica a lucrat anul trecut la o marjă a profitului  net de 37%, rezultat îm­bunătăţit faţă de nivelul de 33% din 2019.

Anul acesta, angajaţii companiei vor primi o nouă creştere salarială, în ton şi cu estimările bune legate de evoluţia cifrei de afaceri. „Pentru Hidroelectrica, principalele porvocări ale acestui an sunt creşterea pro­duc­ţiei de energie electrică atât prin dez­voltarea potenţialului hidro­energetic dis­ponibil, cât şi prin dez­voltarea/ achiziţionarea de capa­cităţi noi de producţie din alte surse rege­ne­rabile“, spun repre­zetanţii companiei.