ZF Live. Eugen Comendant, director operaţional Purcari: Când vor fi oportunităţi de investiţii, M&A şi accelerare a vânzărilor, prezenţa la bursă va fi o nouă modalitate de a atrage capital

Autor: Eduard Ivanovici 25.05.2021

♦ Purcari are 556 mil. lei capitalizare, iar de la începutul anului 2021 acţiunile au plus 27% ♦ Spre comparaţie BET, a urcat cu 19%.

„Listarea la Bursă ne-a oferit o poziţionare strategică care ne permite să devenim un campion la nivelul Eu­ropei Centrale şi de Est şi, pe viitor, la nivel mondial“, spune Eugen Co­men­dant, director operaţional al Purcari Wineries, în cadrul emisiunii ZF Live.

Purcari, listată la Bursa de la Bucureşti din februarie 2018, în urma unei oferte de 186 milioane de lei, a lansat de când este companie publică 15 produse noi la nivel de grup şi a ră­mas cel mai mare exportator de vi­nuri de peste Prut. Compania nu a ridicat până acum capital de pe bursă întrucât a avut capacitatea de a obţine din alte surse sumele necesare pentru investiţii.

„Important este că, atunci când ne uităm la sursele de capital, avem o opor­tunitate în plus. Desigur, pe lân­gă faptul că rămânem axaţi pe fun­da­mente – adică să lansăm pieţe, pro­duse noi, să creştem vânzările şi să dez­voltăm achiziţiile – continuăm să ne concentrăm asupra investitorilor şi mo­dalităţilor prin intermediul cărora le oferim profit“, spune Eugen Comendant.