Kaufland România a făcut un program de sprijin pentru fermieri în parteneriat cu Cooperativa Ţara mea, care să-i ajute pe termen lung, cu extinderea capacităţilor şi diversificarea portofoliului de articole

Autor: Florentina Niţu 25.05.2021

Retailerul german Kaufland, liderul pieţei de comerţ modern, a făcut un program de sprijin pentru fermieri în parteneriat cu Cooperativa Ţara mea, cea mai mare cooperativă din România, cu peste 1.000 de membri, prin care garantează sprijinul producătorilor locali mici de fructe şi legume. Obiectivele principale ale programului sunt consolidarea structurii producătorilor români, dar şi colaborarea pe termen lung, cu extinderea capacităţilor şi diversificarea portofoliului de articole.

,,Producătorii locali mici au în continuare nevoie de susţinere, mai ales într-o perioadă în care toată economia e pusă la grea încercare. Ne dorim să fim alături de ei, căutând mereu soluţii noi să îi susţinem să se dezvolte”, a declarat Valer Hancaş, Director de Comunicare şi Corporate Affairs Kaufland România.

Produsele micilor fermieri din program sunt certificate internaţional pentru calitate şi siguranţă (Global G.A.P.), respectă standardele de prospeţime Kaufland şi se vor găsi la raionul de legume-fructe începând chiar din lunile mai-iunie. În sezon, sortimentul de legume şi fructe de la raft ajunge până la peste 90% produse româneşti.

Pentru acest proiect, Kaufland va susţine 237 de fermieri şi producători mici de pe teritoriul întregii ţări, înscrişi în Cooperativa Ţara mea, şi va colecta de la aceştia peste 9000 de tone de fructe şi legume. Programul se desfăşoară în sezonul de legume şi fructe din România, în perioada mai - octombrie 2021, cu posibilitatea de a fi extins pe termen mai lung.

Pentru anul 2021, în faza iniţială a programului, au fost incluse cinci articole principale, iar planul pentru anul următor constă în mărirea cantităţilor şi diversificarea portofoliului de produse. Cantităţile menţionate reprezintă aproximativ 30% din cantitatea necesară de produse pe sezon, iar pentru restul articolelor se colaborează cu alţi furnizori locali. Suprafaţa contractată în program este de circa 150 de hectare.