Ce ajutoare de stat pot accesa companiile în funcţie de necesităţile lor? Care sunt procedurile

Autor: Răzvan Botea 30.05.2021

Guvernul a aprobat ajutoare de stat pentru 30 de proiecte în 2020, an de criză, care au o valoare totală a investiţiilor de peste 500 mil. euro. Numărul de ajutoare de stat este aproape dublu faţă de 2018 şi mai mare şi decât în anul anterior, arată o analiză ZF.

Care sunt ajutoarele de stat pe care le pot solicita companiile şi cum pot fi accesate? Cum au funcţionat ajutoarele de stat şi care sunt perspectivele? Sunt câteva dintre temele de discuţii care vpor fi abordate în cadrul videoconferinţei ZF/GNP şi ReedSmith: „Ajutorul de stat în România înainte şi după pandemie: experienţă şi tendinţe“.

Dezbaterea, organizată de ZF în parteneriat cu casele de avocatură Guia Naghi şi Partenerii (GNP) şi ReedSmith, va avea loc astăzi, 26 mai, începând cu orele 10:00, pe zf.ro şi pe pagina de Facebook a Ziarului Financiar.

Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consi­liului Concurenţei, Irina Avram, directorul general pe zona de ajutoare de stat din cadrul Ministerului de Finanţe, împreună cu Manuela Guia, managing partner al GNP, Otilia Vîlcu, partener GNP şi Christian Filippitsch, partener ReedSmith Bruxelles, vor dezbate o temă de interes pentru mii de companii din România: ajutoarele de stat înainte şi după pandemie.

Speakerii evenimentului vor dezbate activitatea autorităţilor în acordarea ajutoarelor de stat, vor prezenta modalităţile de acordare a ajutoarelor de stat şi evoluţia schemelor de ajutor de stat.

De asemenea, printre temele de discuţie se află şi prezen­tarea opţiunilor operatorilor economici de a accesa o măsură de ajutor de stat în perioada COVID-19 şi principalele aspecte proce­durale.

razvan.botea@zf.ro