Firmele din construcţii vor să aducă tehnologia pe şantiere: Vom aloca prin PNRR fonduri pentru digitalizarea inginerilor, a arhitecţilor şi a muncitorilor. Digitalizarea în construcţii se referă şi la tehnologiile BIM (Building Information Modeling), un concept care urmăreşte reducerea timpului de proiectare şi execuţie prin intermediul tehnologiei

Autor: Alina-Elena Vasiliu 26.05.2021

Companiile din domeniul construcţiilor vor să implice mai mult digitalizarea în operaţiunile lor, de la fabrici la şantiere, iar pentru asta au nevoie de colaborare cu autorităţile, este una dintre ideile prezentate în cadrul conferinţei internaţionale Innoconstruct, organizată de clusterul TEC (Technology Enabled Construction).

„Prin Programul Naţional de Rezilienţă şi Redresare (PNRR) vor fi alocate fonduri pentru cursuri de digitalizare profesională, pentru că, odată cu noile concepte precum clădiri verzi sau eficiente energetic, este nevoie de specialişti care să le gestioneze. Printre ei se numără inginerii şi arhitecţii, dar şi muncitorii”, a spus Anca Ginavar, director general al Direcţiei Generale de Dezvoltare Teritorială din cadrul Ministerului Dezvoltării.