Alegeri la Asociaţia Română a Băncilor (ARB): Bogdan Neacşu, CEO al CEC Bank şi cel mai tânăr conducător de bancă de pe piaţă, este noul preşedinte al bancherilor

Autor: Cristian Hostiuc 28.05.2021

Bogdan Neacşu, CEO al CEC Bank, a fost ales preşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor în urma alegerilor desfăşurate joi dimineaţă. El a concurat cu Dan Sandu, CEO al Intesa Bank. Bogdan Neacşu, 42 de ani, este cel mai tânăr conducător de bancă din România, având în spate o carieră bancară de aproape două decenii. El a lucrat la BNR, BRD, Volksbank, Banca Transilvania, Garanti Bank, Patria Bank, iar din 2019, a venit la CEC Bank, devenind din 24 octombrie 2019 directorul general al băncii de stat, a şaptea din România după active.

Neacşu îl înlocuieşte în funcţia de preşedinte al bancherilor pe Sergiu Oprescu, care a avut două mandate consecutive. Sergiu Oprescu este şi CEO al Alpha Bank România, fiind în acelaşi timp responsabil de băncile externe pe care le deţine grupul elen Alpha.

Din boardul ARB mai fac parte Gabriela Nistor desemnată ca vicepreşedinte, Cornel Stănescu, Mihaela Bitu şi Ion Stan, aleşi în calitate de membri, la care se adaugă membrii deja existenţi Mioara Popescu şi Cristian Agalopol.

Consiliul Director este organul decizional al ARB, durata mandatului membrilor fiind de trei ani.