Altex a intrat în clubul miliardarilor în euro după un raliu de plus 24% în 2020. Directorul comercial, Edvin Abdulachim: Am crescut mai repede decât piaţa, iar 2021 a început chiar mai bine

Autor: Ramona Cornea 28.05.2021

♦ Piaţa de electro-IT din România a crescut anul trecut cu 12,5%, până la un pas de 4 mld. euro, un nivel maxim record, potrivit GfK Pulse ♦ Altex, liderul comerţului cu produse electronice şi electrocasnice, a obţinut în 2020 afaceri de peste 1 mld. euro (5 mld. lei), plus 24% ♦ În rândul afacerilor antreprenoriale Altex este al doilea jucător care ajunge miliardar în euro, după Dedeman, pe când la nivel de grup îşi face loc şi businessul farma Catena-Fildas.

Retailerul electro-IT Altex, liderul pieţei de profil, controlat de omul de afaceri Dan Ostahie, a ajuns anul trecut la afaceri de peste 1 mld. euro (5 mld. lei) după ce businessul a crescut de două ori mai repede decât piaţa, arată calculele ZF pe baza datelor publice. Mai exact, businessul a crescut cu 24%, pe când piaţa a avansat cu 12,5%.

„Ne încadrăm printre câştigătorii pan­de­miei. Piaţa de electro-IT a avut o creştere de circa 12,5% în 2020 comparativ cu 2019, con­du­să de cererea pentru laptopuri, tablete şi obiecte de uz casnic. Noi avem o creştere mai mare decât cea a pieţei de electro-IT, în prin­cipal datorită simbiozei între online şi of­fline“, a spus Edvin Abdulachim, director co­mercial Altex, în cadrul conferinţei ZF Retail.