Altex devine al doilea business antreprenorial care ajunge la afaceri de 1 miliard de euro, după un plus de 24% în 2020. „Ne încadrăm printre câştigătorii pandemiei“

Autori: Cristina Roşca , Ramona Cornea 28.05.2021

Retailerul electro-IT Altex, lide­rul pieţei de profil, controlat de omul de afaceri Dan Ostahie, a intrat în clubul miliardarilor în euro după un raliu de 24% în 2020. Businessul a cres­cut de două ori mai repede decât pia­ţa de electronice şi electrocasnice în an­samblul său, astfel că grupul şi-a conso­lidat prima poziţie. „Ne înca­drăm printre câştigătorii pandemiei. Piaţa de electro-IT a avut o creştere de circa 12,5% în 2020 com­parativ cu 2019. Noi avem o creş­te­re mai mare decât cea a pieţei în prin­cipal datorită simbiozei între on­line şi of­fline“, a spus Edvin Abdulachim, director co­mer­cial Altex, în cadrul conferinţei ZF Retail.

În rândul afacerilor antrepreno­ria­le, Altex este al doilea jucător care ajunge miliardar în euro, după De­de­man, pe când la nivel de grup îşi face loc şi businessul farma Catena-Fildas.

În primul an de pandemie De­deman şi-a majorat şi profitul net cu 64% la 123 mil. lei.