Prognoza pe 4 săptămâni: Luna iunie va fi cu ploi şi temperaturi mai scăzute decât cele normale

Autor: Laura Buciu 28.05.2021

Meteorologii spun că temperaturile din luna iunie vor fi mai scăzute decât cele normale, iar până la jumătatea lunii va ploua mai mult decât de obicei. 

31 mai - 6 iunie
Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, pe întreg teritoriul României. Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a ţării, dar mai ales în zonele montane. Excepţie vor face regiunile nord- vestice, unde cantităţile de precipitaţii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă.

7 - 14 iunie
Temperatura medie a aerului va avea valori uşor mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în cele extracarpatice. Cantităţile de precipitaţii vor fi în general excedentare în regiunile sud-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această săptămână.

14 - 21 iunie
Temperaturile medii ale aerului vor fi uşor mai coborâte decât cele normale pentru acest interval, în cea mai mare parte a ţării. Regimul pluviometric se va situa în jurul celui normal pentru această perioadă, la nivelul întregii ţări.

21 - 28 iunie
Mediile valorilor termice se vor situa uşor sub cele specifice acestei perioade, în cea mai mare parte a teritoriului. Cantităţile de precipitaţii estimate pentru această săptămână vor fi în general deficitare în zonele montane, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru acest interval.