Cătălin Drulă, ministrul Transportului: Şapte oferte au fost depuse pentru proiectarea drumului de mare viteză Bucureşti-Târgovişte

Ziarul Financiar 28.05.2021

Ministrul Transporturilor Cătălin Drulă a anunţat vineri că şapte oferte au fost depuse pentru proiectarea drumului de mare viteză Bucureşti-Târgovişte.

„Interes mare din partea firmelor de profil din România şi străinătate pentru elaborarea studiilor de traseu şi soluţiilor tehnice (SPF+SF) ale noului drum Bucureşti-Târgovişte. Am spus din primele zile ale mandatului că soluţia pentru această legătură este un drum nou de mare viteză (120-130km/h) cu 2 benzi pe sens şi separare pe mijloc, noduri şi intersecţii denivelate, în afara localitaţilor. Nu dublarea drumului existent DN71 care trece pe 53% din lungime prin localităţi”, susţine Cătălin Drulă.

Acesta a anunţat că decizia privind profilul final, autostradă sau drum expres, va fi luată în prima etapă a contractului.

Conform ministrului, studiul de fezabilitate rezultat va avea un grad mare de detaliu, cu investigaţii geotehnice şi modelare a terenului, „astfel încât ulterior să poată fi licitat corect pe modelul design&build„.

Legătura cu Bucureştiul va fi făcută, cel mai probabil, cu un nod din viitoarea autostradă de centură A0 Nord.

Cătălin Drulă a anunţat că, între timp pe DN71, au fost făcute mai multe lucrări, printre care reparaţii pe 35.000 de metri pătraţi, reparaţii gropi pe 2.000 de metri pătraţi, instalări de panouri de orientare şi de indicatoare rutiere. Pe acest drum, în luna iunie vor fi terminate şi lucrările de amenajare a tuturor intersecţiilor, trecerilor de pietoni şi punctelor negre de pe traseu cu semnalizare orizontală şi verticală, marcaj antiderapant, gard pietonal, marcaje rezonatoare, stâlpişori lamelari şi alte indicatoare rutiere.

De asemenea, pe Lotul 2 al DN71, de la Târgovişte la Sinaia, va fi reluată licitaţia pentru modernizare, după ce licitaţia precedentă fusese anulată pentru că nu se prezentase nimeni. Documentaţia a fost refăcută pe baze mai solide, cu preţuri actualizate şi termene mai realiste, a mai transmis ministrul Transporturilor.